oplossingen

Finidy oplossingen

icoon finidy

Zo krijg je grip op Agile projecten & Agile teams

Terwijl een groot aantal organisaties Agile softwareontwikkeling heeft omarmd, heeft het management maar zelden genoeg inzicht in de productiviteit, kosten, doorlooptijd en kwaliteit van Agile projecten en Agile teams. Hoe effectief en efficiënt zijn we eigenlijk met onze Agile softwareontwikkeling?

Op het moment dat je dit niet kunt aantonen, weet je niet waar je aan toe bent: een project of team waarbij je vooraf geen enkel idee hebt over de ‘agility’ en kwaliteit van de software die wordt opgeleverd. Dit soort projecten en teams hebben de meest risicovolle startpositie en indien er geen KPI’s worden ingezet ook een onvoorspelbare uitkomst in kwaliteit, doorlooptijd en kosten.

Ik heb een aanpak en set aan KPI’s ontwikkeld waarmee wél inzicht verkregen kan worden in kosten, kwaliteit en doorlooptijd van Agile projecten en Agile teams. Deze KPI’s zijn verdeeld in vier categorieën; Cheaper, Better, Faster and Happier en kennen twee implementatievormen te weten: ‘Continuous fact-based’ en ‘Continuous output-based’. In beiden gevallen worden dezelfde KPI’s gebruikt maar bij Continuous output-based wordt de leverancier per opgeleverde functionele omvang betaald (output). Continuous fact-based betekent dat de metrieken continue, het liefst geautomatiseerd, gemeten worden. Deze set aan KPI’s zijn inmiddels beproefd in een van Nederlands grootste output based outsource Agile project en in verschillende Agile teams en ingezet bij diverse nationale en internationale projecten.

Vul u email adres in om alles te lezen over deze aanpak.

    Implementatie partners:

    Technologie partners:

    Metrieken partners: