diensten

Finidy diensten

icoon finidy

Aansturing van ICT projecten
Projectmanagement is mijn kernactiviteit waarbij de focus op het behalen van resultaat ligt. Ik realiseer opdrachten op een pragmatische, hands-on manier. Door mijn technische en ICT achtergrond is mijn toegevoegde waarde het grootst in projecten en programma’s met een sterke ICT component. Ik ben zowel IPMA-A, IPMA-B, MSP, SAFe, FPA en Prince2 gecertificeerd. Via een breed netwerk en het volgen van seminars en symposia houd ik me op de hoogte van de mogelijkheden en onmogelijkheden van de laatste technologische ontwikkelingen in de markt. Deze kennis is cruciaal voor het succesvol uitvoeren van complexe ICT projecten en programma’s.

Fact based audits en assessments
Het doel van een audit is het toetsen van het juist gebruik van specifieke standaarden/richtlijnen of kaders en het vinden van ‘gaten’ die gecorrigeerd moeten worden. Denk hierbij aan auditen van een functiepuntentelling of een audit van het toepassen van architectuur en/of programmeer standaarden/richtlijnen.
Assessments hebben een ander doel. Ze zijn bedoeld om de huidige realiteit te helpen definiëren: het goede, het slechte en het lelijke. Het hoeft geen vooraf gedefinieerd probleem te zijn. Het moet nieuwe inzichten onthullen. Het moet richting geven aan verbeteringsinspanningen.
Doorgaans zet ik hierbij KPI’s/metrieken in om samen met de klant de meetlat te bepalen. De waarden van de metrieken bepalen de ‘hoogte’ van de ambitie van de klant.

Advies en coaching
Door mijn jarenlange ervaring kan ik vaak als coach en adviseur doortastend optreden. Ik adviseer en coach medewerkers/teams die ik uit mijn aantoonbare ervaring kan onderbouwen. Mijn aanpak is zowel doeltreffend als verrassend. Mijn enige gezonde verslaving is die aan professionele kennis. Hoe meer ik leer en toepas, hoe beter mijn referentiemateriaal is om mee te werken. Mijn communicatie kenmerkt zich als duidelijk, overtuigend en eenvoudig. Bij coaching tracht ik het beste uit het team en de afzonderlijke teamleden te halen.